El programa SOIB Dona per a víctimes de violència masclista ja ha permès la contractació de 250 dones

ag. 20, 2019

El Govern gestiona 9,3 milions d’euros per a polítiques de suport a les supervivents, gràcies a l’ampliació del crèdit acordat al Pacte d’Estat contra la violència de gènere

El programa SOIB Dona que impulsa el Servei d’Ocupació de les Illes Balears per garantir un lloc de feina durant un any a totes les dones víctimes de violència masclista ja ha permès la contractació de 250 beneficiàries, distribuïdes per totes les Illes Balears. Aquestes places suposen la cobertura del 60% dels 370 llocs de feina que estan oferts, per part de les 76 entitats que a dia d’avui participen en el programa a totes les Illes.

Per Illes, la distribució de les dones contractades és la següent: 71% a Mallorca, 19% a Menorca i 10% a Eivissa. En el cas de Mallorca, més de la meitat són a la Part Forana mentre que la resta de contractes s’han produït a Palma.

Les entitats participants són Ajuntaments i ens locals vinculats, entitats sense ànim de lucre, sector públic instrumental de la CAIB i associacions empresarials i sindicals.

El crèdit inicial d’aquesta convocatòria es va obrir el març de 2018 amb 2 milions d’euros, tot i que s’ha anat ampliant per donar cobertura a la demanda existent amb 3 milions addicionals des del gener del 2019. Així, la darrera ampliació s’ha produït el maig de 2019, després que les Illes Balears acordés, per Conferència Sectorial, adherir-se al Pacte d’Estat contra la violència de gènere, que per a les Illes suposava una partida de 4,2 milions d’euros. L’Institut Balear de la Dona va transferir aquesta quantitat al SOIB per ampliar aquest programa.

De fet, i gràcies a aquesta ampliació de crèdit, també s’han allargat els terminis perquè les entitats participants puguin adherir-se al Manifest de participació (fins al 31 d’agost) i per presentar noves sol·licituds de subvenció (que finalitza el 31 d’octubre).

Xarxa de tutores

Per a gestionar aquesta convocatòria d’ajuts a la contractació, el SOIB compta amb una Xarxa de tutores de dones víctimes de violència masclista, ubicades a les oficines de tot el territori balear, de manera que es disposa de cobertura a totes les illes.

Durant aquests mesos d’estiu, el SOIB preveu seguir impulsant les contractacions de dones víctimes de violència, i així promoure la independència econòmica del major nombre de dones i poder oferir, d’aquesta manera, un horitzó de major estabilitat.