El conseller Negueruela participa en la jornada “La formació dual i l’acompanyament des de l’àmbit de l’ocupació” organitzada per Amadip Esment

març 21, 2019

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha participat avui en la jornada “La formació dual i l’acompanyament des de l’àmbit de l’ocupació”, que se celebrarà durant dos dies a la seu d’Esment Escola Professional. A l’acte també hi han assistit el coordinador tècnic en matèria de formació dual del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), Carlos Federico Varela; la presidenta d’Amadip Esment Fundació, Montserrat Fuster, i el vicepresident de l’IMAS, Javier de Juan.

En  aquesta jornada, organitzada per Amadip Esment, es pretén reflexionar sobre dues iniciatives amb objectius comuns: la formació dual en el marc del sistema de la formació per a l’ocupació i el repte de la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.

En la seva intervenció, el conseller Negueruela ha reivindicat les polítiques actives d’ocupació en què les persones són el centre i, un bon exemple n’és la formació dual, una aposta ferma d’aquest Govern pionera a tot l’Estat. Concretament, s’ha referit al Programa Dual Vulnerables que, després de 4 convocatòries, ja supera els més de 600 alumnes beneficiaris.

A més, ha agraït l’esforç de les empreses que participen en aquests programes, que des d’un principi han col·laborat per conèixer quin tipus de formació necessiten els seus treballadors i de quines noves contractacions disposen.

Sobre els avantatges de la formació dual, el conseller de Treball ha dit que registra un alt grau d’inserció laboral i facilita el relleu generacional en determinats sectors tradicionals. A més, ha afegit que “estam oferint una alternativa de capacitació i preparació per a l’ocupació de joves amb especials dificultats d’inserció laboral.”

Finalment, ha apuntat que s’han de fer passes per fomentar la inclusió de la diversitat en les empreses, perquè es tracta d’una responsabilitat social de tots.

Per una altra banda, el director del SOIB, Pere Torrens, ha participat en la taula rodona “L’èxit de la formació dual: un contribució de tots” conjuntament amb representants de l’Administració, dels sindicats i de les patronals del sector. Aquesta tarda, lliurarà els diplomes als alumnes de formació dual d’Amadip Esment.