La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, la consellera d’Ocupació, Cristina Gómez, la directora insular, Nati Benejam, i la directora del SOIB a Menorca, Míriam Cuerva, han participat en l’acte de benvinguda al personal del segon torn de SOIB Reactiva 2020.

En concret, aquests dies s’incorporen a la institució insular un total de 25 persones, de les quals 8 pertanyen a la línia 2, adreçat a persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada, i 17, de la línia 3 per a persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19.

Tendran un contracte de feina per un període de 4 meso gràcies a una iniciativa que pretén millorar-ne l’ocupabilitat, mantenir les seves competències professionals i proporcionar-los una experiència laboral. Els perfils dels contractes són molt diversos: peons forestals, de caça, o d’obres públiques, animació sociocultural, auxiliars, tècnic mediambiental, zelador, entre d’altres.

La convocatòria està promoguda pel SOIB, que aporta un total de 489.685 euros per a les tres línies, i està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per Afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).