Deu joves qualificats comencen a fer feina a l’Ajuntament i a l’empresa Marratxí XXI

nov. 15, 2018

Deu joves comencen avui a fer feina a distintes dependències de l’Ajuntament i a l’empresa Marratxí XXI, després d’haver estat seleccionats a través del programa SOIB JOVE – Qualificats Entitats Locals 2018. Els joves faran feina 12 mesos amb un contracte en pràctiques i complien amb els requisits d’estar inscrits en el SOIB i en el sistema de Garantia Juvenil, ser menors de 30 anys i acreditar titulació universitària o superior de Formació Professional.

El batle Joan Francesc Canyelles, el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i el regidor d’Ocupació i Formació, Humberto López, els han donat la benvinguda. Canyelles ha subratllat que “la nostra experiència d’altres edicions del programa de Joves Qualificats ha estat molt bona”. “En aquest temps que fareu feina amb nosaltres, aprendreu i aportareu molt, cosa que és important. Us sentireu útils i tendreu una oportunitat que heu d’aprofitar”, ha afegit adreçant-se directament als joves. Canyelles també s’ha felicitat pel fet que el contracte hagi passat de set mesos en edicions precedents a 12, en aquest cas.

El director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou ,ha comentat que “pel SOIB és una satisfacció molt gran haver posat en marxa en aquesta legislatura el programa Joves Qualificats, que dona una oportunitat laboral als joves acabats de titulat que, en molts casos, tenen dificultats per accedir a la seva primera feina. Les expectatives són molt bones, ja que se supera el 58 % d’inserció els 6 mesos posteriors a l’acabament del programa”.

Dos dels joves faran feina a l’empresa municipal Marratxí XXI, i els altres vuit a les dependències del consistori com Urbanisme, Serveis Socials, Medi Ambient, Joventut, Economia, Comerç, Ocupació i Formació, i Comunicació.

Aquests dos projectes disposen de finançament del SOIB, amb un import adjudicat de 295.547,75 € i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (2014-2020). Si se sumen les tres convocatòries els beneficiaris són 36 joves del municipi.