Consell de Govern: el Govern aprova un decret llei per accelerar les ajudes als treballadors de Thomas Cook

oct. 4, 2019

Es facilitarà a les empreses la contractació de persones afectades per l’acomiadament col·lectiu de l’operador turístic

La concreció de les ajudes i del procediment per atorgar-les es farà mitjançant les convocatòries corresponents

Avui el Consell de Govern ha aprovat el decret llei que permetrà accelerar l’arribada de mesures i ajudes per fer front a la fallida de Thomas Cook. El Govern considera prioritari i urgent impulsar com més aviat millor actuacions per reduir, tant com sigui possible, els impactes econòmics que la caiguda de l’operador turístic ha generat a les Illes Balears.

Per això, el decret llei aprovat avui matí estableix dos programes d’ajudes que es podran aprovar en un termini màxim de dos mesos: un de destinat a empreses que contractin els serveis de persones afectades per l’acomiadament col·lectiu de Thomas Cook, i un altre de destinat directament als treballadors afectats.

Les principals mesures que inclou aquest decret llei, que suposa l’habilitació legal per impulsar totes les ajudes autonòmiques anunciades ahir per la presidenta del Govern, Francina Armengol, són les següents:

  •  Ajudes a empreses que contractin de manera indefinida persones afectades per un acomiadament col·lectiu derivat d’un procés concursal.
  •  Ajudes als treballadors afectats per un procediment concursal, mentre aquest procediment es tramita.

La concreció de les ajudes, el seu import, i també els requisits per poder beneficiar-se’n  i del procediment per atorgar-les s’ha de dur a terme mitjançant les convocatòries corresponents.

Aquest decret llei agilitzarà , entre d’altres, les mesures dirigides a les persones que treballaven per a Thomas Cook:

  1. Ajuda econòmica per a treballadors immersos en un procés concursal. 500 euros al mes per persona amb una durada de fins a 4 mesos
  2. Programa d’incentius per a la recol·locació de personal de Thomas Cook
  3. Oficines específiques d’informació del SOIB, tant a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears com en la seu central de Thomas Cook a Palma.
  4. S’ha habilitat una línia telefònica específica de resolució de dubtes per als treballadors (971 225 791).