Comença la segona fase de SOIB Visibles 2018, programa gràcies al qual PalmaActiva contracta un total de 73 persones

gen. 14, 2019

L’Ajuntament de Palma acull des d’avui 32 persones treballadores del programa d’inserció SOIB Visibles 2018, gràcies al qual PalmaActiva ha contractat un total 73 persones en dos períodes. La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, i el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, els han donat la benvinguda en el seu primer dia de feina, desitjant que aquesta experiència els ajudi a reincorporar-se al mercat laboral. Els 32 treballadors,10 dones i 22 homes, contractats per PalmaActiva tenen una edat mitja de 57 anys i se sumen a les 41 persones, 26 homes i 15 dones, que des de juliol i fins fa uns dies també han treballat al Consistori.

El pressupost total d’aquest programa, finançat amb fons del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, és de 853.207,40 euros, dels quals 740.621,88 euros són a càrrec del SOIB i 112.585,52 euros a càrrec de PalmaActiva.

Els objectius que es volen aconseguir són, per una banda, millorar el nivell d’ocupabilitat de les persones i, per l’altra, executar obres i serveis d’interès general i social per reforçar la imatge de la ciutat de Palma i gaudir d’uns serveis de qualitat, moderns, atractius i integradors dels conceptes de responsabilitat social.

Les tasques que desenvoluparan a la segona fase de SOIB Visibles 2018 són, entre d’altres, netejar l’espai exterior i interior del castell de Bellver; fer treballs de pintura i paleta a camps de futbol, pistes esportives i pavellons de l’IME, fer un inventari de punts d’alimentació i cria de coloms i altres faunes urbanes descontrolades; fer tasques de manteniment de diferents instal·lacions de la Policia Local; ajudar en la conservació i manteniment dels espais verds del Parc de la Mar; fer campanyes d’informació de l’ordenança municipal d’ocupació de via pública.

Des de l’any 2015, quan es va implementar el programa SOIB Visibles, fins a 2018, l’Ajuntament de Palma ha contractat un total de 272 persones i s’han invertit més 2,8 milions d’euros.