Comença el programa SOIB Jove Formació i Ocupació d’Inca amb 20 alumnes-treballadors

març 19, 2019

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, el director del SOIB, Pere Torrens, i la regidora de Formació, Alice Weber han donat la benvinguda als vint alumnes-treballadors  d’entre 18 i 29 anys que des d’avui s’incorporen als dos programes del SOIB Jove Formació i Ocupació “Inca Innova’ i ‘Inca en Ruta’. Ambdós projectes tenen una durada d’un any i estan finançats pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

L’alumnat-treballador rebrà formació en els certificats de professionalitat de nivell 2 (dinamització d’activitats de lleure educatiu infantil i juvenil, guia per itineraris en bicicleta i socorrisme en instal·lacions aquàtiques), a més d’altres especialitats formatives complementàries, alhora que tindran un contracte de formació i aprenentatge.

El projecte ‘Inca en Ruta’ donarà formació per ser guies en bicicleta i dinamitzadors d’activitats de lleure, anglès i l’especialitat formativa de manipuladors d’aliments. Les feines que es desenvoluparan al llarg d’aquest projecte se centraran a dissenyar rutes de bicicleta per Inca i els voltants i fer sortides amb infants i famílies, promoure la cultura i les tradicions inqueres, fomentar els hàbits saludables i la igualtat a l’esport, donar suport a la policia local en el projecte educatiu a les escoles d’Inca, així com potenciar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, entre d’altres. El pressupost adjudicat és de 200.484 €.

“Inca Innova” formarà l’alumnat-treballador com a futur personal dinamitzador d’activitats de lleure i socorrista en instal·lacions aquàtiques que es complementarà amb hores de formació en llengua anglesa, de manipulador d’aliments, de tècnic de manteniment de piscines i de desfibril·lador. Les actuacions principals d’aquest projecte se centraran a donar suport a les escoles públiques d’Inca (pati, racons, tallers, etc.), realitzar tallers monogràfics, dur a terme contacontes que fomentin la igualtat, suport a l’escola d’estiu municipal, bibliopiscina, i suport de socorrisme a les piscines municipals, a més de dinamitzar i promoure activitats lúdiques a Inca, entre d’altres. El pressupost adjudicat és de 202.372,80 €.