Cloenda dels programes que han permès la contractació a Calvià de 44 persones desocupades

oct. 30, 2018

44 persones s’han beneficiat dels programes SOIB JOVE Formació i Ocupació i SOIB 30 Formació i Ocupació, gestionats per l’Ajuntament de Calvià a través de l’IFOC. Durant aquest any, l’Ajuntament ha gestionat quatre projectes de formació i ocupació, en dos vessants: SOIB JOVE per a menors de 30 anys, beneficiaris del programa de Garantia Juvenil, i SOIB30 dirigit a persones majors de 30 anys, tots ells en situació de desocupació.

Després de 9 mesos d’aprenentatge i treball, avui s’han clausurat tres d’aquests programes amb l’assistència del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, del director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, de la tinent de batlia de Cohesió Social i Igualtat, Natividad Francès Gárate, i del gerent de l’IFOC, Darío Espallargas.

Totes les persones participants estan inscrites en l’Agència de Col·locació de l’IFOC perquè la seva inserció laboral sigui la més ràpida i efectiva possible. Respecte a aquest punt, destacar que, en l’actualitat, el 23 % dels alumnes ha trobat feina abans de la finalització dels seus respectius projectes.

Resum dels programes:

SOIB JOVE Formació i Ocupació:

“Senda”, (1.260 hores) amb 11 participants i 4 professionals contractats, dedicat a la formació de guies de baixa i alta muntanya. Han obtingut el certificat de professionalitat de «Guia per itineraris de baixa i mitja muntanya», nivell 2.

“Bosc Urbà”, (1.260 hores) amb 12 participants i 3 professionals contractats. Els alumnes s’han format alternant l’aprenentatge de dos certificats de professionalitat associats al perfil professional de peó forestal, “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals» i «Activitats auxiliars en conservació i millora de monts» amb l’execució de treballs en diverses àrees urbanes, així com en la Finca pública Galatzó.

Ambdós programes tenen una subvenció total de 327.212,10 euros a través del SOIB, amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), mitjançant el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020. 

SOIB 30 Formació i Ocupació

“Son Ferrer”,( 1.260 hores) amb 12 participants i 4 professionals contractats, en col·laboració amb les àrees de Manteniment, Medi ambient, Policia Local i Llar de Calvià. S’ha desenvolupat en l’àmbit de la jardineria i s’han fet treballs de millora en zones enjardinades, principalment a la zona de Son Ferrer.

En l’actualitat,  “Infoverd” el projecte de formació i ocupació per a majors de 30 anys encara està en funcionament, fins al pròxim mes de febrer.

Aquests dos programes tenen una subvenció total de 383.880 euros a través SOIB i amb fons de la LXIV Conferència Sectorial.  Al llarg de 2017 els programes i convocatòries del SOIB, finançats amb 1.346.810,52 €, hauran beneficiat més de 80 persones de Calvià.