Benvinguda a les 250 persones que faran feina al Consell de Mallorca en el segon torn de SOIB Reactiva 2020

maig 7, 2021

250 persones del programa SOIB Reactiva 2020 s’incorporen al Consell de Mallorca en el segon torn que just ara comença fins al mes de setembre.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou; i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, han donat avui matí la benvinguda a aquests nous treballadors del Consell de Mallorca i l’IMAS que faran feina durant 4 mesos en obres i serveis d’interès general.

Els dos projectes de la institució insular suposen una aportació del SOIB de 3.177.232 euros, mentre que la institució insular hi ha destinat 129.000 euros.

De la línia 3, adreçada a persones desocupades de 30 anys o més, de curta durada, afectades directament per la crisi econòmica de la COVID-19 s’han contractat 193 persones. De la línia 2, dirigida a persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada, se n’han beneficiat 129. I finalment, de la línia 1, per a joves menors de 30 anys a l’atur, se n’han contractat 83.

Els perfils professionals són molt diversos: disseny gràfic, arquitectura tècnica, neteja, imatge i so, ciències de la documentació o la informació, personal administratiu, paletes, forestals, margers, personal de fusteria, ferreria, gestió cultural, tècnic de patrimoni, arqueologia, animació i integració sociocultural, educació social, etc.

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha explicat que «amb aquest programa es vol ajudar tothom que per mor de la pandèmia no ha trobat feina. Es tracta d’una oportunitat laboral dissenyada per donar resposta als col·lectius que en aquests moments són prioritaris i pateixen directament els efectes de la crisi. El Govern ha fet un gran esforç i hem quadruplicat els recursos per dur a terme aquesta iniciativa amb l’objectiu d’avançar cap a la normalització del mercat de treball ordinari.» També ha agraït al Consell de Mallorca la feina conjunta per engegar aquesta convocatòria que incidirà en la requalificació professional de les persones contractades.

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19,  o persones desocupades de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).