Benvinguda a les 122 persones que faran feina a l’Ajuntament de Palma gràcies al segon torn de SOIB Reactiva 2020

maig 25, 2021

122 persones del programa SOIB Reactiva 2020 s’incorporen a partir d’avui a l’Ajuntament de Palma en el segon torn d’aquesta convocatòria. El primer, que va començar el passat 30 de desembre, ja ha finalitzat.

El director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou; el batle de Palma, José Hila; i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, han donat la benvinguda als treballadors que faran feina durant 4 mesos en obres i serveis d’interès general.

Aquest projecte té un pressupost a Palma de 2.561.958,92 €, dels quals el SOIB n’aporta 2.251.796,33 i PalmaActiva, 310.162,59.

En concret, en aquest segon torn de SOIB Reactiva 2020 s’incorporen a l’Ajuntament 2 persones de la línia 1, adreçada a joves menors de 30 anys a l’atur; 70 de la línia 2, adreçada a persones desocupades de 30 anys o més, en atur de llarga durada; i 50 persones de la línia 3, adreçada a persones desocupades de 30 anys o més, en atur de curta durada, afectades directament per la crisi de la COVID-19.

Els perfils professionals són molt diversos, entre els quals destaquen auxiliars d’informació, de treball social, peons de jardineria, de neteja, oficials electricistes, personal tècnic de qualitat, d’enginyeria informàtica, jurídic, arquitectes, peons de fusteria, etc.

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha explicat que «és un programa que s’ha posat en marxa per donar resposta a les persones que, a causa de la pandèmia, no han trobat feina. Una oportunitat i una experiència que registra unes taxes d’inserció posterior molt altes que estan per sobre del 50 %. El Govern ha fet un esforç especial perquè ha quadruplicat el pressupost per a aquest programa, que ens ajudarà a seguir avançant cap a la normalització del mercat de treball».

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19, o persones desocupades de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).