Arranca el projecte “Jardins de sa Talaia” de SOIB JOVE Formació i Ocupació que gestiona l’Ajuntament de Sant Josep

des. 17, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia posa en marxa avui el projecte mixt “Jardins de sa Talaia” a través de la convocatòria de subvencions SOIB JOVE Formació i Ocupació per a 2020. Aquest programa, de nou mesos de durada, ha permès la contractació de 10 persones joves desocupades d’entre 16 anys i 30 anys, inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que es formaran en el certificat professional d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, a més d’obtenir el carnet d’aplicador i manipulador de productes fitosanitaris de nivell bàsic. També rebran formació en anglès, sensibilització en la igualtat d’oportunitats, inserció laboral i tècniques de recerca d’ocupació. En total, l’alumnat-treballador dura a terme 762 hores de treball efectiu i 460 hores de formació.

El regidor de Treball i Formació, Eduardo Sánchez, acompanyat de la directora insular del SOIB d’Eivissa i Formentera, Dolors Roig, han donat la benvinguda als participants que amb aquesta feina i els coneixements adquirits milloraran les possibilitats de trobar una ocupació.

Aquesta actuació té una subvenció del SOIB de 165.300 € i suposarà un impuls per al manteniment d’espais públics amb plantes autòctones del municipi. Així mateix, s’inclou en el Pla Estratègic d’Ocupació Local que persegueix, entre d’altres, alinear les necessitats formatives amb la demanda de treballadors especialitzats que requereixen les empreses locals com els vivers i centres de jardineria.