Acaba “Llucmatourist II” un programa del SOIB que ha format i ocupat durant un any 10 alumnes-treballadors

febr. 7, 2019

Al Claustre de Sant Bonaventura s’ha celebrat la cloenda de Llucmatourist II, un projecte que combina formació i ocupació per a persones desocupades de 30 anys o més, dut a terme per l’Ajuntament de Llucmajor i finançat amb fons de la Conferència Sectorial i el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

Mitjançant aquest programa, 10 alumnes s’han format en el certificat de professionalitat de nivell 3 “Promoció turística local i atenció al visitant”, al mateix temps que han treballat com a informadors turístics al llarg d’un any.

A l’acte hi han participat el regidor de Cultura, Lluís Segura, el director del SOIB, Pere Torrens; la directora del projecte, Núria Bosch i la docent, María Jesús Macías.

En el decurs de la cloenda s’han presentat els 3 projectes dels alumnes-treballadors “Records de Llucmajor”,”Arenal Saludable” i “Llucmajor monumental”,així com també s’ha projectat un vídeo que han gravat estudiants de 1r de batxillerat de l’assignatura de cultura audiovisual de l’IES Llucmajor. Després, al pati del claustre s’ha realitzat una petita mostra de la Ruta Llucmajor Monumental dels 4 edificis emblemàtics.

Des de 2016, el SOIB ha invertit més des 700.000 euros en els 4 programes de formació i ocupació, 2 per a persones aturades de 30 o més anys i 2 per a joves desocupats d’entre 16 i 29 anys, que han beneficiat 39 persones del municipi.