84 persones treballaran a l’Ajuntament de Palma durant sis mesos gràcies al programa de contractació pública SOIB REACTIVA 2021

des. 1, 2021

Gràcies a SOIB Reactiva 2021 PalmaActiva ha contractat a 84 persones desocupades que faran feina a l’Ajuntament de Palma durant sis mesos. Aquest programa té un pressupost d’1.152.118,73 euros; el SOIB aporta 787,237,78 i la resta van a càrrec de PalmaActiva.

El batle de Palma, Jose Hila; el director de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou, i, el director general de Comerç del consistori, Fabrizio Di Giacomo; han donat avui la benvinguda a 50 de les 84 persones que des d’avui treballaran en aquest programa de foment de l’ocupació que el SOIB posa en marxa per segona vegada.

La convocatòria consta de tres línies d’actuació segons els perfils de les persones desocupades: la Línia 1, adreçada a joves menors de 30 anys, la Línia 2, adreçada a persones majors de 30 anys aturades de llarga durada, i la Línia 3, per a majors de 30 anys o més aturades de curta durada. Dels 84 llocs de feina, 16 pertanyen a la línia 1, 30 a la línia 2, i 38 a la línia 3. La contractació és a jornada completa per executar obres i serveis d’interès social que beneficiaran tot el terme municipal.

SOIB Reactiva 2021 és un programa de contractació pública a ajuntaments i consells insulars, durant 6 mesos, de persones desocupades que no puguin inserir-se al mercat laboral a causa de l’actual crisi econòmica a conseqüència de la Covid-19, amb l’objectiu de contribuir a mantenir les competències professionals i millorar la qualificació professional.

Pel que en fa al finançament, la línia 1 compta amb fons provinents del Fons Social Europeu, Programa Operatiu de Garantia Juvenil 2014-2020, i les línies 2 i 3, amb fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

En la darrera convocatòria del Programa Soib Reactiva, l’Ajuntament de Palma i els seus organismes municipals, varen poder contractar un total de 272 persones en situació d’atur amb contractes de feina de 4 mesos de durada.