51 persones treballaran durant quatre mesos a l’Ajuntament de Marratxí gràcies al programa SOIB Reactiva

des. 17, 2020

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, la directora del SOIB, Pilar Ortiz, i la regidora de Formació i Treball, Aina Amengual, han donat la benvinguda a les 51 persones que s’incorporen a treballar a l’Ajuntament Marratxí i a l’empresa municipal Marratxí XXI, gràcies a la convocatòria de subvencions SOIB Reactiva 2020.

Per una banda, 27 treballadors es distribuiran en diferents àrees de l’Ajuntament i tendran un contracte de 4 mesos i, en un segon torn, es contractaran 23 treballadores més per al mateix període.

Dins aquesta mateixa convocatòria, avui també s’han incorporat 24 persones que treballaran a l’empresa municipal Marratxí XXI. Es tracta tant de menors de 30 anys com d’aturats de llarga durada majors de 30 anys.

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars de persones que no han pogut integrar-se en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica per la COVID-19,  o desocupats de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat. Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Per executar aquests projectes, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears ha concedit a l’Ajuntament de Marratxí una subvenció de més de 690.000 euros que beneficiarà un total de 74 persones en els dos torns que es duran a terme.