40 persones, majors de 30 anys, comencen un contracte de formació i aprenentatge a Inca gràcies al programa SOIB 30 Formació i Ocupació

març 26, 2019

El Centre de Formació d’Inca ha acollit avui l’acte de benvinguda als alumnes dels quatre programes SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ per a majors de 30 anys. El batle Virgilio Moreno, la regidora de Formació i Educació, Alice Weber i el director del SOIB, Pere Torrens, han saludat els 40 alumnes-treballadors que durant un any aconseguiran un certificat de professionalitat mitjançant formació i ocupació. En els quatre projectes s’han invertit 814.826 €, finançats per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, amb la participació del SOIB.

«Inca Connecta» arriba a la tercera edició i forma persones desocupades per desenvolupar tasques de manteniment d’instal·lacions hoteleres i allotjaments, aportant polivalència i capacitat per realitzar reparacions de diferent tipus. D’aquesta manera, l’alumne-treballador assoleix coneixements d’electricitat, telecomunicacions, llanterneria, calefacció i climatització. Cal assenyalar que en el període formatiu es col·laborarà en les reparacions a diferents immobles públics. El pressupost és de 203.958€. S’imparteix el certificat de professionalitat de nivell 1 Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de comunicacions en edificis.

Inca en Xarxa” i “Inca Digital 4.0” qualificarà els alumnes per dur a terme tasques de recepció bàsiques en hotels, serveis d’atenció al client i treballs administratius (arxivar, escanejar, digitalitzar…) A més, al segon d’ells, la formació  es completa amb coneixements d’atenció al client i en llengua anglesa. Faran tasques d’informació, digitalització de documentació municipal i executaran enquestes de satisfacció, entre d’altres feines. El pressupost apuja a 199.484 € i  202.395 € respectivament. En ambdós programes s’imparteix el certificat de nivell 1 Operacions de gravació i tractament de dades i documents.

Per últim, “Es Rosset” té com a finalitat millorar i dotar de noves estructures les instal·lacions municipals i educatives amb elements de fusteria i moble. El pressupost és de 208.988 €. S’impartirà el certificat de professionalitat de nivell 2 d’instal·lació d’elements de fusteria.