30 persones treballaran durant 12 mesos a l’Ajuntament de Palma gràcies als programes de Formació i Ocupació del SOIB

març 18, 2019

Un total de 30 alumnes-treballadors i 7 professionals dels programes SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació comencen a fer feina a l’Ajuntament de Palma. Avui a la seu de PalmaActiva ha tengut lloc l’acte de benvinguda dels tres projectes en què han assistit Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball, i Pere Torrens, director del SOIB.Els  programes són els següents:

Palma xapa i mecànica IV, del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. S’adreça a persones majors de 30 anys i disposa d’una subvenció de 209.851,24 € finançats amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals. Combina la formació dels certificats de professionalitat d’operacions auxiliars de manteniment de carrosseria i electromecànica de vehicles i la feina efectiva als tallers mecànics de la Policia Local de Palma i de l’EMT.

Palma micromachine IV, del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. S’adreça a persones majors de 30 anys, disposa d’una subvenció de 208.980,14 € i està finançat amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial. El projecte combina la formació del certificat de professionalitat d’operacions auxiliars de sistemes microinformàtics i la feina efectiva a l’àrea d’innovació de l’Ajuntament de Palma (IMI).

Palma web III, del programa SOIB JOVE Formació i Ocupació. S’adreça a persones menors de 30 anys i disposa d’una subvenció de 206.977,40 € finançats pel SOIB amb la participació del SEPE i el confinançament del Fons Social Europeu (FSE). La formació del certificat de professionalitat de confecció i publicació de pàgines web se combinarà amb la feina efectiva a l’àrea d’innovació de l’Ajuntament de Palma (IMI).

Els alumnes-treballadors combinaran durant 12 mesos formació i experiència pràctica (1.680 h) amb l’objectiu de millorar les seves competències professionals. Els certificats de professionalitat que poden obtenir són de nivell 1 i 2. Aquests 3 programes del SOIB suposen contractar 37 persones que se sumen a les 32 de la segona fase del SOIB Visibles i les 26 de SOIB Joves Qualificats.

Per executar els tres projectes, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears ha concedit a PalmaActiva una subvenció de 625.808,78 euros.