30 persones finalitzen els contractes de sis mesos de feina a l’Ajuntament d’Inca gràcies al programa SOIB REACTIVA 2021

juny 1, 2022

El batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Formació i Ocupació, Alice Weber; i la directora del SOIB, Pilar Ortiz, han presidit l’acte de cloenda del programa SOIB REACTIVA  2021, que ha tengut lloc en el Casal de Cultura. Un total de 30 persones han acabat els contractes de feina de sis mesos de durada  per dur a terme obres o serveis d’interès general que han beneficiat tot el municipi d’Inca.

Entre els perfils que han fet feina en diferents àrees municipals figuren personal administratiu, auxiliars administratius/ves, conserges, informadors/es de residus, personal de neteja, personal de construcció, de pintura i de jardineria, agents cívics/ques i educadors/es infantils.

Des de la seva posada en marxa, les dues edicions de SOIB REACTIVA han fet possible la contractació de 163 persones desocupades d’Inca, sobretot en els moments més difícils en què la pandèmia va frenar de cop l’economia.

En concret, el projecte «Inca Reactiva 2021» ha suposat una inversió de 375.849 €, dels quals 333.687 € els ha aportat el SOIB i 42.162 € l’Ajuntament inquer. La convocatòria s’ha estructurat en tres línies d’ajuda d’acord amb les peculiaritats del col·lectiu al qual va adreçat: Línia 1, per a joves en atur menors de 30 anys; Línia 2, per a persones desocupades de 30 anys o més, en situació d’atur de llarga durada i Línia 3, per a persones desocupades de 30 anys o més, que no estiguessin en situació d’atur de llarga durada.

SOIB Reactiva es configura com una política activa de foment de l’ocupació i pretén evitar que les persones sense feina i aquelles que s’han vist afectades per la COVID-19, pateixin un retrocés de les seves habilitats laborals per falta d’ús i que els col·lectius d’aturats de llarga durada o joves s’incorporin en una dinàmica de professionalització i adquisició d’experiència accedint a activitats d’utilitat pública.

La convocatòria està cofinançada pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, i amb fons procedents de l’Estat a través de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.