La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, la consellera d’Ocupació, Cristina Gómez, la directora insular, Nati Benejam, i la directora insular del SOIB a Menorca, Míriam Cuerva, han volgut acomiadar els 27 treballadors del primer torn de SOIB Reactiva, que han treballat a la institució insular.

10 joves menors de 30 anys a l’atur i 17 persones majors de 30 anys acaben aquests dies les tasques d’auxiliar administratiu, neteja, jardineria, bugaderia i de peons forestals o d’obra pública que han fet durant 4 mesos al Consell Insular de Menorca. Gràcies al programa SOIB Reactiva 2020 han pogut sortir de l’atur i mantenir o millorar les seves habilitats competencials. Aquests treballadors estaven en situació d’atur de llarga durada o s’havien vist afectats per la crisi econòmica del 2020 causada per la COVID-19.

En aquest primer torn, han treballat a diverses àrees i departaments del Consell Insular com són Benestar Social, Ocupació, Medi Ambient, Carreteres, Habitatge i Serveis Generals, i el torn de contractacions següent, devers 25, està previst que comenci a final d’abril.

La convocatòria està promoguda pel SOIB, que aporta un total de 489.685 euros per a les tres línies, i està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per Afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).