27 persones acaben contracte al Consell Insular de Menorca dins el primer torn del programa SOIB Reactiva 2020

abr. 21, 2021

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, la consellera d’Ocupació, Cristina Gómez, la directora insular, Nati Benejam, i la directora insular del SOIB a Menorca, Míriam Cuerva, han volgut acomiadar els 27 treballadors del primer torn de SOIB Reactiva, que han treballat a la institució insular.

10 joves menors de 30 anys a l’atur i 17 persones majors de 30 anys acaben aquests dies les tasques d’auxiliar administratiu, neteja, jardineria, bugaderia i de peons forestals o d’obra pública que han fet durant 4 mesos al Consell Insular de Menorca. Gràcies al programa SOIB Reactiva 2020 han pogut sortir de l’atur i mantenir o millorar les seves habilitats competencials. Aquests treballadors estaven en situació d’atur de llarga durada o s’havien vist afectats per la crisi econòmica del 2020 causada per la COVID-19.

En aquest primer torn, han treballat a diverses àrees i departaments del Consell Insular com són Benestar Social, Ocupació, Medi Ambient, Carreteres, Habitatge i Serveis Generals, i el torn de contractacions següent, devers 25, està previst que comenci a final d’abril.

La convocatòria està promoguda pel SOIB, que aporta un total de 489.685 euros per a les tres línies, i està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per Afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).