24 persones treballaran a l’Ajuntament de Llucmajor durant sis mesos gràcies al programa SOIB REACTIVA 2021

febr. 24, 2022

Gràcies a la convocatòria SOIB Reactiva 2021 l’Ajuntament de Llucmajor i el Patronat de la Residència de Persones Majors han contractat a 24 persones desocupades que faran feina al municipi durant sis mesos.

El batle de Llucmajor, Eric Jareño; la regidora d’Ocupació, Xisca Lascolas, i la directora de l’oficina del SOIB de Mateu Enric Llado, Vianney Caparrós, han donat la benvinguda, al Claustre de San Bonaventura, a les 24 persones que des d’avui treballaran en aquest programa de foment de l’ocupació que el SOIB posa en marxa per segona vegada.

La convocatòria consta de tres línies d’actuació segons els perfils de les persones desocupades: la Línia 1, adreçada a joves menors de 30 anys, la Línia 2, adreçada a persones majors de 30 anys aturades de llarga durada, i la Línia 3, per a majors de 30 anys o més aturades de curta durada. La contractació és a jornada completa per executar obres i serveis d’interès social que beneficiaran tot el terme municipal. L’execució del programa es realitzarà entre el febrer i l’agost de 2022.

Aquest programa té com objectiu finançar projectes que inclouen i fomenten la contractació de persones aturades, que no es puguin inserir en el mercat laboral, a causa de la crisi econòmica derivada de la Covid-19, i així mantenir les competències professionals i millorar-ne l’ocupabilitat.

El programa compta amb un finançament de 419.889,86€, dels quals 289.259,02€ corresponen a la subvenció atorgada pel SOIB i la resta, 130.630,14€ és l’aportació de l’ajuntament.

A més la línia 1 disposa de fons provinents del Fons Social Europeu, Programa Operatiu de Garantia Juvenil 2014-2020, i les línies 2 i 3, de fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.