20 alumnes treballadors dels projectes agroforestals “S’Hortet de Son Amer” i de “Sa Tanca de Son Amer” s’han beneficiat dels programes del SOIB

oct. 30, 2018

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, i el director de SOIB, Pere Torrens, han participat en la cloenda dels projectes “S’hortet de Son Amer”i “Sa Tanca de Son Amer”, integrats en els programes SOIB 30 i SOIB Jove Formació i Ocupació.

Els projectes els ha gestionat el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i s’han duit a terme durant nou mesos a la finca pública de Son Amer.

Els 20 alumnes-treballadors han fet 1.260 hores de formació, la qual cosa suposa obtenir dos certificats de professionalitat complets: «Activitats auxiliars en conservació i millora de forests» i «Activitats auxiliars en agricultura». Tota aquesta feina teoria i pràctica ha permès aconseguir que més de la meitat ja hagin accedit a un lloc de feina i es preveu que un 74 % ho faci en un any.

El projecte «Sa Tanca de Son Amer I» està finançat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) amb la participació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i el Sistema de Garantia Juvenil.

“S’Hortet de Son Amer” disposa del finançament del fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial. La inversió en els dos programes ha estat de 309.566,19 euros.