169 persones contractades als municipis de Manacor, Felanitx i Sant Llorenç gràcies al programa SOIB Reactiva

des. 23, 2020

El Director General de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha donat la benvinguda, juntament amb els batles de Manacor (Miquel Oliver), Felanitx (Jaume Monserrat) i Sant Llorenç (Mateu Puigròs), a les 169 persones contractades a aquests municipis amb un pressupost concedit de més de 1.400.000 euros, gràcies a la convocatòria de subvencions SOIB Reactiva 2020.

Al municipi de Manacor s’ha concedit 1.011.000 euros per a la incorporació de 109 persones. A Felanitx es contractaran 41 persones amb un pressupost de 320.000 euros, i a Sant Llorenç 12 persones amb un pressupost de 106.000 euros.

SOIB Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en ajuntaments i consells insulars, amb tres línies d’ajuda: per a joves menors de 30 anys a l’atur (línia 1), per a persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada (línia 2), i per a persones aturades de 30 anys o més, de curta durada, afectades directament per la crisi econòmica causada per la Covid 19 (línia 3). Està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de la Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha explicat durant els actes de benvinguda que “aquest programa, amb un pressupost de més de 22 milions d’euros, demostra que des del Govern hem fet un esforç sense precedents, que no serviria de res sense la feina dels ajuntaments”.

Pou també ha donat la benvinguda a les persones beneficiàries recordant que el d’ara és “un inici de trajecte plegats”, ja que, una vegada passats aquests quatre mesos de contractació, “el SOIB continuarà acompanyant per ajudar a trobar feina” cada una d’aquestes persones.