16 treballadors del programa SOIB VISIBLES finalitzen contracte a l’Ajuntament d’Inca

jul. 12, 2019

El director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, el regidor de Treball, Biel Frontera, i la regidora d’Educació, Alice Weber, han participat en l’acte de comiat dels 16 treballadors integrats en el programa SOIB Visibles 2018. Una iniciativa organitzada pel SOIB que té el finançament del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i de l’Ajuntament d’Inca.

El programa d’inserció laboral “Inca en Marxa” pretén millorar i mantenir l’entorn urbà de la ciutat i ha tingut dos períodes de contractacions. El total dels 32 participants tenen en comú que són majors de 35 anys i estaven en situació d’atur de llarga durada en el moment de la contractació. La mitjana d’edat dels treballadors contractats ha estat de 56 anys.

Els perfils dels participants del projecte, que ara acaba, han estat: 7 picapedrers, 2 jardiners, 1 pintor, 5 conserges i 1 auxiliar administratiu. Durant la seva estada a l’Ajuntament, els picapedrers han arreglat diverses zones de voravies per fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda i a cotxets d’infants. Els jardiners han fet tasques de millora i manteniment en el Parc des Serral de ses Monges. El pintor s’ha encarregat de pintar senyals de trànsit i mobiliari urbà (papereres, jardineres, fanals). Els 5 conserges s’han ubicat a l‘oficina de turisme, al Casal de la dona, al Museu del Calçat i de la Indústria, al Centre d’Exposicions sa Quartera, al Casal d’entitats i al Centre de formació. Finalment, l’auxiliar administratiu ha dut a terme tasques administratives de suport a la gestió del projecte en el Centre de formació.

Durant l’acte s’ha agraït la feina d’aquests sis mesos de contracte i s’ha incidit en l’estreta col·laboració i la implicació en la tasca diària del consistori que han demostrat.

SOIB Visibles fomenta la contractació a jornada completa durant sis mesos de persones majors de 35 anys en situació d’atur de llarga durada. Des de l’any 2015, quan es va implementar el programa, l’Ajuntament d’Inca ha contractat un total de 130 persones amb un inversió d’1.222.827,48 euros.