16 alumnes–treballadors del programa SOIB Dual Sectors Estratègics comencen la feina a diverses empreses d’Inca

des. 10, 2018

Després del període d’aprenentatge, 16 joves del programa SOIB Dual Sectors Estratègics començaran una nova etapa de formació en empreses d’Inca. L’objectiu és que els alumnes -treballadors posin en pràctica els seus coneixements en els centres de feina. Es tracta d’adquirir experiència professional relacionada amb els coneixements apresos en el centre de formació de l’Ajuntament.

El batle d’Inca, Virgilio Moreno, el director del SOIB, Pere Torrens, i la regidora de Formació, Alice Weber, els han encoratjat a aprofitar l’experiència, ja que l’anterior edició ha registrat un alt índex de contractació. El director del SOIB  ha manifestat que “ens hem de sentir orgullosos de poder oferir oportunitats als joves perquè puguin aprendre professions artesanals.”

Aquesta formació per millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional dels joves de fins a 30 anys que es troben en situació d’atur es du a terme en el marc del SOIB Dual Sectors Estratègics i té el cofinançament del SEPE. Els participants obtindran la qualificació professional en un règim d’alternança d’activitat laboral retribuïda a través d’un contracte per a la formació i l’aprenentatge.

El programa «Toquem Fusta» té 5 alumnes participants, un pressupost de 200.000 euros i empreses participants, totes ubicades a Inca. Aquest projecte té dos certificats de professionalitat complets: el de treballs de fusta i moble i el d’activitats auxiliars de comerç.

Per part seva, el programa «Inca Pell» té un total d’11 alumnes–treballadors i un pressupost de més de 170.000 euros per a un any. Durant la seva primera etapa s’ha incidit a adquirir coneixements de reparació de calçat i marroquineria i activitats d’auxiliars de comerç.