15 joves qualificats d’Inca comencen a treballar gràcies al finançament del SOIB

nov. 12, 2018

L’Ajuntament d’INCA han donat la benvinguda als 15 Joves Qualificats que participaran en dos projectes del programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018 i que tenen el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), juntament amb el SEPE. Ambdós projectes suposaran una inversió de 360.000 euros i l’oportunitat als joves amb estudis superiors, tant de formació universitària com de formació professional de grau superior, de tenir una experiència professional d’un any de durada realitzant tasques d’acord a la seva titulació. A l’acte, que ha tingut lloc avui a la Sala de Plens del consistori, hi han participat el batle, Virgilio Moreno, la Regidora Educació-Formació-Treball, Alice Weber, i el director del SOIB, Pere Torrens.

El projecte « Inca Educa» pretén desenvolupar totes les potencialitats educatives de la ciutat. Va en línia amb els vint principis de la Carta de Ciutats Educadores i dona fonaments al recentment assolit segell d’Inca com a Ciutat Amiga de la Infància.  El projecte compta amb 5 joves qualificats, 3 homes i 2 dones, especialitzats en els camps de la pedagogia, la psicologia, l’animació sociocultural i la història. Els objectius de les tasques són la participació i implicació dels infants en el municipi, la millora del  procés d’escolarització donant suport a les famílies amb més dificultat, i la promoció tants dels elements identitaris i el sentiment de pertinença a la ciutat com dels serveis integrals a la família (educatius, culturals, lúdics, formatius i sociolaborals).

L’altre projecte « Futur Jove 3.0» compta amb la participació de 10 joves qualificats, 7 dones i 3 homes, especialitzats en els camps del medi ambient, la història de l’art, l’economia, les matemàtiques, el dret, la integració social o l’administració i les finances. Realitzaran les obres següents: tasques de reforç escolar dirigit als alumnes de secundària, de promoció del civisme i la sostenibilitat ambiental, de gestió i millora dels programes del Museu del Calçat, de millora de la gestió pública amb actuacions de caràcter jurídic i econòmic- financer.

Aquesta tercera edició se suma a les passades experiències de col·laboració entre el Centre de Formació de l’Ajuntament d’Inca i el Programa Joves Qualificats, impulsat pel SOIB. En els darrers anys ja s’han beneficiat d’aquest programa 44 joves del municipi amb una inversió de 1.023.251,18 euros.