11 joves qualificats finalitzen 12 mesos de feina a les diferents àrees de l’Ajuntament de Manacor

nov. 4, 2019

La directora del SOIB, Ana Aguaded,  el batle de Manacor, Miquel Oliver, i els regidors i regidores de l’equip de govern municipal han participat aquest dilluns en l’acte de cloenda del programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals 2018, que ha permès contractar 11 joves menors de 30 anys amb formació acadèmica o professional de grau superior a les diferents àrees de l’Ajuntament durant un any.

En aquests 12 mesos, les persones beneficiàries del programa han duit a terme tasques relacionades amb la implantació dels nous serveis de neteja de la via pública, la recollida de residus, la millora de l’atenció al públic del Museu d’Història de Manacor, la dinamització del centre de dia del municipi etc.

Durant l’acte de cloenda, Aguaded s’ha dirigit als i els joves que han participat en el programa, desitjant que hagi estat “un impuls en aquesta carrera de fons que ara comença i que és la vostra trajectòria laboral”. També ha celebrat que “el pont” que suposa SOIB Jove Qualificats hagi tengut ja a Manacor els seus fruits, ja que dues de les 11 persones no han acabat el programa perquè han trobat feina durant aquest any.

A l’acte de cloenda, celebrat al claustre de Sant Vicenç Ferrer, l’Ajuntament ha obsequiat les persones beneficiàries del programa amb una bossa reutilitzable amb dues tauletes de xocolata i una bossa de galetes de mel a dins.

Aquesta convocatòria, per la qual l’Ajuntament de Manacor ha rebut 298.831 euros, està finançada amb fons propis del SOIB, i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), en el marc de la Garantia Juvenil. Des que es va crear l’any 2016, més de 1.000 joves de les Balears han passat pel programa SOIB Jove Qualificats, que té com a objectiu oferir una primera experiència laboral relacionada amb la seva formació a joves amb estudis superiors.