11 agents cíviques treballen a Inca gràcies al programa SOIB Visibles 2018

ag. 1, 2018

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un nou projecte de la convocatòria SOIB Visibles en el qual 11 dones informaran la ciutadania sobre els comportaments incívics. Inca Cívica té com a objectiu informar, sensibilitzar i difondre les ordenances municipals per a una bona convivència ciutadana. Aquesta actuació està finançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El batle de la ciutat, Virgilio Moreno, el director del SOIB, Pere Torrens, el tinent batle d’Hisenda, Inversions i Medi Ambient, Àngel Garcia i la regidora de Formació i Empleo|Ocupación, Alice Weber, han acompanyat les noves agents cíviques al seu primer dia de patrulla per la ciutat.

Les noves incorporacions són una figura que, sense tenir capacitat sancionadora, recorrerà  Inca informant la ciutadania sobre la importància i necessitat d’acceptació del conjunt de pautes bàsiques de comportament, duent sempre a terme una acció informativa i/o educativa. El projecte tindrà una durada de 6 mesos i compta amb un pressupost de 102.396,06 € euros.

Des del passat 13 de juliol,  28 persones ja s’han incorporat a l’Ajuntament inquer en el marc del programa SOIB Visibles 2018. A la convocatòria actual s’han presentat dos projectes: Inca en marxa i Inca cívica. El primer projecte té dues línies d’acció, d’una banda, es millorarà l’entorn urbà mitjançant la participació en nous projectes municipals, i per l’altra banda, es participarà de les tasques de consergeria i atenció al públic. En aquest cas, seran 32 persones que en dos períodes de 6 mesos col·laboraran de manera activa amb els diferents departaments municipals. La resta fins a completar les 44 s’incorporaran en un segon període. El pressupost adjudicat dels dos projectes puja a 394.243,86 €.

A Inca, des de 2015, SOIB Visibles ha permès contractat a 130 persones aturades de llarga durada amb una inversió d’1.222.827,48 €.