10 joves d’Inca es formaran com a fusters gràcies al programa SOIB Dual Sectors Estratègics

maig 9, 2018

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un curs de formació dual per a joves amb l’objectiu d’inserir-los dins el món laboral de la fusta. Es tracta del projecte “Toquem fusta” que té un pressupost de 200.000 euros, i disposa del finançament del SOIB Sectors Estratègics i del SEPE. En aquest programa es combina la formació presencial amb la feina en empreses. És el segon any que es fa aquest projecte de Fusteria i moble. El primer va ser al 2016.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, la regidora de Formació i Educació, Alice Weber, i el director del SOIB, Pere Torrens  han donat la benvinguda als 10 alumnes-treballadors i els han encoratjat a aprofitar el curs per després aconseguir més oportunitats per incorporar-se al món laboral.

A «Toquem fusta» l’alumnat cursarà, durant un any, dos certificats de professionalitat: un de fusteria i l’altre de comerç. El certificat de comerç té mòduls d’atenció al client, preparació de comandes, entre altres, i són tasques que  habitualment es fan en moltes fusteries. La part pràctica la faran íntegrament a empreses inqueres: Ebenisteria Únics, Carpinteria Mecánica Campanet, Fustgrup Muntatges Inca, Miarsa, Crea-team Design i Fusteria Vallop.

La metodologia que empra el personal tècnic del centre de formació consisteix en una setmana intensiva de formació pràctica més dues setmanes de classes. Després alternaran amb feina i a partir del mes de desembre fins abril, l’alumnat s’integrarà als centres de treball.