10 alumnes-treballadors de “Palma Xapa i Mecànica IV” reparen i posen a punt els vehicles de la Policia Local i l’EMT gràcies al programa SOIB 30 Formació i Ocupació

jul. 29, 2019

10 alumnes-treballadors de més de 30 anys del projecte “Palma Xapa i Mecànica IV”, que desenvolupa PalmaActiva en el marc del programa SOIB 30 Formació i Ocupació treballen en la reparació i posada a punt dels vehicles de la Policia Local i de l’Empresa Municipal de Transports(EMT). El programa té una durada de 12 mesos i gràcies al contracte de formació i aprenentatge, obtindran dos certificats de professionalitat de nivell I d’operacions auxiliars de manteniment de vehicles, un de carrosseries i un altre d’electromecànica.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo Romero, el de mobilitat Sostenible, Francisco Josep Dalmau, i Carmen Hila, cap del Departament d’Orientació i Intermediació del SOIB, han visitat avui les dependències de l’Empresa Municipal de Transports de Palma, on els alumnes de “Palma Xapa i Mecànica IV” duen a terme tasques de reparació i manteniment dels vehicles de l’EMT i feines d’electromecànica de vehicles especialment al taller de la Policia Local.

“Palma Xapa i Mecànica IV” té una durada de 12 mesos (16 març – 15 de març 2020) amb un total de 1.680 h, de les quals el 27.68 % són de formació (465 hores) i el 72,32 % de treball efectiu (1.215 hores) sobre l’especialitat en un entorn real. El projecte ha rebut una subvenció de 209.851,24 € per part del SOIB, mitjançant la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.  Els alumnes fan feines de manteniment i reparació dels vehicles de l’EMT, amb la finalitat d’allargar la vida útil dels mateixos en condicions òptimes de prestació del servei a la ciutadania de Palma.

En l’actualitat, PalmaActiva desenvolupa tres projectes mixts de formació-ocupació, dos d’ells adreçats a persones majors de 30 anys Palma Xapa i Mecànica IV i Palma Micromachine IV, i un a joves menors de 30, Palma Web III. Aquests programes han permès contractar 30 alumnes-treballadors i 7 professionals amb una inversió de 628.808.78 €.