Formació prioritàriament per a persones desocupades

El SOIB finança formació per a persones que es troben en situació d’atur i volen formar-se per tenir més oportunitats de trobar feina. Són cursos totalment gratuïts.

Hi ha cursos de dos tipus, uns que et permeten obtenir certificats de professionalitat de diferents famílies professionals: Hoteleria i turisme, Informàtica i comunicacions, Seguretat i medi ambient, Activitats físiques i esportives… i altres d’idiomes (amb certificat oficial) i de noves tecnologies.

Els cursos de certificats de professionalitat tenen tres nivells: el nivell 1 és el més bàsic i no té requisits d’accés i els nivells 2 i 3 tenen requisits d’accés que pots consultar en el Sistema Nacional de Qualificacions Professionals. Els centres de formació (col·laboradors del SOIB) poden fer proves addicionals per a la selecció de l’alumnat.

A

Vols conèixer l’oferta de formació disponible?

A

On s'imparteixen els cursos?

La formació SOIB per a persones prioritàriament desocupades s’imparteix en Instituts de Formació Professional, en centres propis del Govern: IB Jove, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Fundació BIT, … i en centres de formació acreditats pel SOIB (centres col·laboradors).

A

Saps que també hi ha beques i ajuts per a formar-te?

Revisa les beques i els ajuts per a formació.

A

Vols saber els treus drets i obligacions com alumne o alumna?

Consulta el document informatiu sobre les obligacions i els drets de l’alumnat dels cursos del SOIB.

A

Necessites orientació personalitzada?

Contacta amb el servei d’orientació en línia SOIB 24·7